GoranStimac.com

Kako vam mogu pomoći

Informirajte se i učite

Povežimo se

SpaceX Crew-2 mission April 23 2021

SpaceX i NASA ciljaju u petak, 23. travnja, lansiranje druge Falcon 9 Dragon šestomjesečne misije operativne posade (Posada-2) na Međunarodnu svemirsku postaju (ISS) s povijesnog lansirnog kompleksa 39A (LC-39A) u NASA-inom svemirskom centru Kennedy na Floridi. Prozor trenutnog lansiranja otvara se u 5:49 ujutro EDT, 9:49 UTC, s mogućnošću odgode za ponedjeljak, 26. travnja u 04:38 EDT, 8:38 UTC.

Nakon razdvajanja, prva etapa Falcona 9 sletjet će na bespilotnu letjelicu “Naravno da te i dalje volim”, koja će biti smještena u Atlantskom oceanu. U subotu, 24. travnja, otprilike u 5:10 EDT, 9:10 UTC, očekuje se da se Dragon autonomno spoji s Međunarodnom svemirskom stanicom.

Ovo je prva misija ljudskog svemirskog leta koja je letjela astronautima na provjerenom letu Falcon 9 i Dragon. Prva faza Falcon 9 koja podržava ovu misiju prethodno je pokrenula misiju Crew-1 u studenom 2020. godine, a letjelica Dragon prethodno je letjela Robertom Behnkenom i Douglasom Hurleyjem do i s Međunarodne svemirske stanice tijekom SpaceX-ove misije Demo-2 2020. godine.

Sljedeći post

6 razloga zašto biste trebali ulagati u bazu znanja

Prijašnji post

Oscar Peterson The Berlin Concerto 1985

comments powered by Disqus